Even geduld...

 
DE SPORTOASEVrijheidweg 9, Tongeren
CONTACT:info@BZL12.be

Champions LeagueWat verandert er bij code rood?

18/10/2021
verenigd koninkrijk corona

 

Vlaanderen zal deze week opnieuw rood kleuren op de Europese coronakaart, waardoor heel België een rode zone wordt. Elke dag testen nu meer dan 3.500 mensen positief.  “Geen reden tot paniek”, zeggen de experts… maar toch !

 

Wat gebeurt er nu met het reizen naar het Verenigd Koninkrijk als België rood kleurt?

Voorlopig kan niemand een duidelijk antwoord geven en gaan wij (als bestuur van BZL) uit van wat we voorlopig op de officiële kanalen van het Verenigd Koninkrijk vinden.  Dat voorspelt niet veel goeds.

Ik hoop dat hier snel duidelijkheid geschept wordt over de maatregelen, want de verplaatsing naar Manchester is niet veraf meer.

 

Volgens de website van de Britse autoriteiten betreft het coronavirus (https://www.gov.uk/coronavirus) geldt dat wie volledig gevaccineerd is en uit een rode zone komt zich aan de volgende maatregelen moet houden:

      • een negatieve pre-departure covid-test voorleggen van max 3 dagen voor het vertrek
      • 10 dagen in quarantaine gaan bij aankomst in Engeland  (‘quarantine hotel package’ kopen, dit is inclusief een covid-test op dag 2 en dag 8)
      • PLF invullen

 

Indien dit effectief zo zal zijn, gaat er toch gebabbeld moeten worden tussen de verantwoordelijke partijen, want dat zou een ontgoocheling zijn voor ieder van ons…

Hopelijk zal Club (of andere nodige instanties) hier snel over communiceren.

 

Hopelijk komt het allemaal zover niet, maar we hebben je liever gewaarschuwd dan onwetende gelaten.

Wordt ongetwijfeld vervolgd…

 

 

OVER BZL

Blauw-Zwart Limburg (roepnaam BZL) is een erkende supportersclub van Club Brugge KV. Binnen de overkoepelende supportersfederatie zijn wij supportersclub Tongeren, met aansluitingsnummer 12. BZL legt busreizen in naar zowel thuis- als uitwedstrijden van Club Brugge KV.

© copyright BZL12. Alle rechten voorbehouden.