Even geduld...

 
DE SPORTOASEVrijheidweg 9, Tongeren
CONTACT:info@BZL12.be

Jupiler Pro LeagueUitsupporters opnieuw welkom

14/02/2022
code oranje pro league

 

Vanaf komend voetbalweekend zijn bezoekende supporters opnieuw welkom in de voetbalstadions. De Pro League heft ook de mondmaskerplicht en het drank- en eetverbod weer op. Eerder raakte al bekend dat ook de maximumcapaciteit opgetrokken kan worden.

Stilaan kunnen supporters opnieuw genieten van een vrij normale voetbalbeleving. Vanaf vrijdag geldt in ons land code oranje op de coronabarometer, waardoor zo’n 80 procent van de zit- en staanplaatsen in onze stadions weer gevuld zullen zijn. Daar vaart het Belgisch voetbal wel bij, want de Pro League en haar clubs hebben de positieve aanmoedigingen van de fans broodnodig.

Omdat het coronavirus nu beter onder controle is, besliste de Pro League maandag dan ook om opnieuw uitsupporters toe te laten in de bezoekersvakken. Die maatregel was genomen om het risico op viruscirculatie te beperken tijdens de busreizen van de bezoekende fans. Ook de mondmaskerplicht verdwijnt, behalve dan voor het horecapersoneel.

Het drank- en eetverbod, dat ingevoerd werd om de mondmaskerplicht beter te doen naleven, gaat op de schop. Je kan dus in de tribunes opnieuw een drankje nuttigen en een hamburger verorberen. Denk eraan dat de voetbalwedstrijden doorgaan in rookvrije stadions. Om toegang te krijgen tot de stadions blijft de coronapas wel nog verplicht.

 

bron: proleague.be

 

OVER BZL

Blauw-Zwart Limburg (roepnaam BZL) is een erkende supportersclub van Club Brugge KV. Binnen de overkoepelende supportersfederatie zijn wij supportersclub Tongeren, met aansluitingsnummer 12. BZL legt busreizen in naar zowel thuis- als uitwedstrijden van Club Brugge KV.

Laatste nieuws

© copyright BZL12. Alle rechten voorbehouden.