Even geduld...

 
DE SPORTOASEVrijheidweg 9, Tongeren
CONTACT:info@BZL12.be

BZLTe strenge regels voor busvervoer

11/08/2021
busvervoer

 

Nog steeds geen busritten

 

Hoe graag we ook een bus willen inleggen voor de eerstkomende thuismatch, hebben we toch besloten dit vooralsnog niet te doen.

De reden is simpel: de regels opgelegd door de regering waar de busmaatschappij (en wij dus) moeten aan voldoen, zijn nog te streng, enerzijds om het plezant en praktisch georganiseerd te krijgen en anderzijds om het rendabel te maken voor een supportersclub.

Onze maatschappij heeft al laten weten hier strikt aan te willen voldoen, om geen problemen te krijgen.

 

Een greep uit de coronamaatregelen:

– De eerste zetelrij blijft vrijgehouden en de veiligheidszone tussen chauffeurspost en passagiersruimte wordt afgebakend met een fysische barrière, bijvoorbeeld een (breekbare) veiligheidsketting. Bij gebruik van de eerste zetelrij achter de chauffeurspost dient een afscheiding in flexibel materiaal met voldoende aandacht voor zichtbaarheid en veiligheid te worden voorzien.

– De passagiers ouder dan 12 jaar moeten gedurende het hele traject een mondmasker of gelijkwaardig alternatief dragen (de mondmaskers of alternatieven worden idealiter om de 4 uren verwisseld).

– Indien mogelijk wordt gezorgd voor een afstand van 1,5 m tussen de passagiers (uit andere sociale bubbels).

– Passagiers blijven gedurende het hele traject hun zitplaats gebruiken, ook voor de terugweg. Signalisatie wordt gebruikt, of aangebracht, om hen te helpen hun plaats te identificeren en te onthouden.

– Het toilet aan boord wordt niet opengesteld. Bij langere trajecten worden voldoende haltes aan sanitaire voorzieningen ingelast.

– De koelkast aan boord mag niet meer gebruikt worden voor de bediening van de passagiers.

– Het consumeren van drank tijdens de rit is niet toegestaan.

–  …

 

Hoelang deze regels blijven gelden is niet duidelijk, maar onder deze omstandigheden is het niet leuk om een busreis in te leggen naar Brugge.

De verwachting is dat de regels zeker gaan versoepelen vanaf 1 september, omdat dat ook het streefdoel is voor het toelaten van bezoekers in de verschillende voetbalstadions.  Laten we hopen!

 

OVER BZL

Blauw-Zwart Limburg (roepnaam BZL) is een erkende supportersclub van Club Brugge KV. Binnen de overkoepelende supportersfederatie zijn wij supportersclub Tongeren, met aansluitingsnummer 12. BZL legt busreizen in naar zowel thuis- als uitwedstrijden van Club Brugge KV.

© copyright BZL12. Alle rechten voorbehouden.