Even geduld...

 
DE SPORTOASEVrijheidweg 9, Tongeren
CONTACT:info@BZL12.be

Champions LeagueReizen naar Manchester City

28/10/2021
Reizen UK

 

Aan de leden die de verplaatsing naar Manchester City maken en omdat er toch nog steeds veel vraag naar is, hieronder wat praktische info.

 

Wij hadden eigenlijk al eerder een communicatie van Club Brugge verwacht om hun supporters een beetje wegwijs te helpen in het kluwen van de huidige reisadviezen, maar nee, voorlopig nog geen nieuws. Hoewel alles online te vinden is, zou het toch leuk zijn als Club Brugge hierin zijn supporters helpt, aangezien ze voor hun spelers toch ook dezelfde regels moeten volgen.  Hopelijk volgt dit nog, maar omdat het nog uit blijft, proberen we een update te geven zoals wij het begrijpen.

 

We adviseren uiteraard iedereen om de regels zelf te lezen en op te volgen op de officiële site van de reisadviezen (www.diplomatie.be).

 

Let op: 

 • deze info kan steeds gewijzigd worden afhankelijk van de beslissingen van zowel de Britse als de Belgische overheid.  Hier hebben we zelf uiteraard geen vat op en is gewoon online op te volgen op de site van diplomatie.be (reisadviezen).
 • deze info is enkel voor directe reizen vanuit België naar het Verenigd Koninkrijk en terug.  Reis je via één van onze buurlanden, dien je uiteraard de regels van deze landen te respecteren en deze kunnen verschillen van onderstaande regels. 

 

Tickets

 

De tickets die besteld zijn, zullen sowieso betaald moeten worden. Zelfs als de wedstrijd zonder bezoekers gespeeld zal worden door eventuele coronamaatregelen. Zo ver zijn we nog lang niet, maar de federatie heeft aangegeven dat de kaarten betaald dienen te worden.  De federatie zal deze moeten betalen aan Club, Club aan City, dus bij een afgelasting: BZL aan de federatie, dus jullie aan BZL  🙂  Logisch toch?

 

We begrijpen dat supporters misschien moeten of willen afhaken om de één of andere reden (bang voor de stijgende cijfers, bang om besmet te geraken, een positieve test, quarantaine hoog-risicocontact, of misschien wel door de vele regels van reizen), maar begrijp wel dat je alsnog je bestelde ticket dient te betalen aan BZL, zijnde € 30.

We zullen jullie tickets al voor de afreis naar City in ons bezit hebben, we zullen iedereen hierover contacteren om deze te ontvangen voor jullie afreis.

 

Reizen naar het VK

 

Huidige situatie:  België kleurt wel rood op de Europese coronakaart, maar voor het Verenigd Koninkrijk staat België niet op de ‘Red list countries’.  Meer nog, sinds 29 oktober staat geen enkel land nog op de ‘Red list’ van Engeland. Het ziet er ook naar uit dat dit niet gaat veranderen voor onze reis naar City. Goed nieuws dus.

 

Om het Verenigd Koninkrijk binnen te komen (maakt niet uit hoe je reist), maken ze een onderscheid tussen volledig gevaccineerden en niet (volledig) gevaccineerden.

Als je een EU corona-certificaat hebt, dan moet je corona-certificaat kunnen aantonen dat je volledig (> 14 dagen) gevaccineerd bent.  Een certificaat van een negatieve PCR- of antigeentest of een certificaat van herstel < 6 maanden is dus niet voldoende!

 

Niet volledig gevaccineerd

Ben je niet volledig gevaccineerd, dien je bij je aankomst in het Verenigd Koninkrijk 10 dagen in quarantaine te gaan. Het is dus uitgesloten dat je de wedstrijd dan kan zien, of je moet nu al over de grens zijn.  Dan ken je de regels en heeft het geen zin deze hier nu nog eens uit te leggen.   🙂

We raden dus af voor niet of niet volledig gevaccineerden om nu nog de reis te maken voor de wedstrijd van aanstaande woensdag 3 november.

 

Volledig gevaccineerd

Je bent volledig gevaccineerd als je een 2e dosis van een goedgekeurd vaccin >14 dagen geleden ontvangen hebt.

De goedgekeurde vaccins voor het VK zijn de vaccins die in België gebruikt zijn:

 • Oxford/AstraZeneca
 • Pfizer BioNTech
 • Moderna
 • Janssen

Je dient dit aan de grens aan te kunnen tonen met je QR-code op een recent geprinte versie van je Covid Safe Certificaat of uiteraard via je Covid Safe app (aanbevolen), gecombineerd met een identiteitsbewijs.

Sinds 1 oktober heb je voor het Verenigd Koninkrijk ook een internationale reispas (paspoort) nodig die geldig is gedurende de volledige duur van de reis.  Enkel je Belgische identiteitskaart (eID) is dus niet meer voldoende. Deze reispas vraag je aan bij de gemeente, maar hou er rekening mee dat de tijd tussen de aanvraag en het verkrijgen van je paspoort tot 10 werkdagen kan oplopen. We hopen dat iedereen onze eerdere communicatie hierover gelezen heeft en dus in het bezit is van een paspoort ondertussen.

 

Wat moet je doen voor je afreis naar Engeland?

  • Boek en betaal een COVID-19-test op dag 2 – af te leggen na aankomst in Engeland (geldt ook voor wie minder dan 2 dagen in het VK aanwezig zal zijn). U hoeft de test alleen af te leggen als u nog in Engeland bent.
  • Deze test moet geen PCR-test zijn, een ‘lateral flow test’ of antigeen zelftest is voldoende. Je moet deze geboekt hebben ten laatste op dag 2 van je aankomst (dag van aankomst is dag nul).
  • Waar kan ik deze test boeken?  Er zijn verschillende leveranciers waar je een test kan kopen, maar waar je ze moet laten leveren (bij een zelftest) is een beetje creativiteit voor nodig: ofwel in het hotel waar je verblijft, ofwel bij een kennis wonende in Engeland, ofwel een ander adres in Engeland… Let er wel op bij je bestelling, dat de leveranciers tijd krijgen om dit ook effectief te kunnen leveren op je aanwezige dagen in Engeland.
  • Heb je je zelftest gedaan, dien je een foto te nemen van je resultaat en online door te geven aan het NHS (National Health Service) om een boete te vermijden bij controle:  gov.uk/report-covid19-result    (de zelftest heeft een ID nummer en deze is door te geven en een QR-code die je doorverwijst naar alle nodige info).
  • Enkele links om je lateral flow test aan te vragen:
  • Passenger Locator Formulier (PLF) invullen voor Engeland op minder dan 48u voor je vertrek.  Dit doe je via deze link.

Op het PLF voor het Verenigd Koninkrijk dien je je reservatie- of bevestigingsnummer van je DAG2-test te vermelden. Vandaar dat je deze eerst dient te reserveren en betalen. Bij de grensovergang kan/zal deze gecontroleerd worden.

  • Ter info:  op heden is de situatie zo dat er GEEN voorafgaande PCR-test (voor je afreis) nodig is, dat geluk hebben we toch al.

 

Wat moet je doen voor je terugreis naar België?

  • Passenger Locator Formulier (PLF) invullen voor België en dit voor je aankomst in België.  Dit dient ALTIJD te gebeuren (ook als je minder dan 48u in het buitenland geweest bent) als je terugkomt per vliegtuig of boot, of als je reist met de trein of bus vanuit een land buiten de EU of Schengenzone naar België (zoals het Verenigd Koninkrijk!).  Dit doe je via je Covid Safe app of via deze link.
  • Bij thuiskomst en ben je > 48u uit België geweest (en dit is omdat we terugkomen van een land buiten de Europese Unie of Schengenzone), dien je onmiddellijk in quarantaine te gaan en je te laten testen op dag 1 van terugkomst.  Is deze test negatief, dan mag je onmiddellijk terug uit quarantaine, maar moet je je nogmaals laten testen op dag 7. Je kan deze testen aanvragen via je huisarts (lees: gratis), of zelf regelen (lees: betalen).  Ben je positief getest op dag 1, dien je uiteraard 10 dagen in quarantaine te blijven (Blijf in uw kot) of anders om vervroegd uit quarantaine te komen, tot je negatief test op dag 7.
  • Bij thuiskomst en ben je <48u uit België geweest, dien je geen test te ondergaan en niet in quarantaine te gaan.

 

Alle info betreft de regels voor België vind je hier.

 

Nogmaals een warme oproep om zelf ook alle updates in de gaten te houden op de nodige websites, aangezien het elke dag kan veranderen.  Wij zijn niet verantwoordelijk indien je om de één of andere reden een formulier verkeerd hebt ingevuld of vergeten bent in te vullen.

 

Een leuke en vooral veilige reis aan iedereen!

 

 

OVER BZL

Blauw-Zwart Limburg (roepnaam BZL) is een erkende supportersclub van Club Brugge KV. Binnen de overkoepelende supportersfederatie zijn wij supportersclub Tongeren, met aansluitingsnummer 12. BZL legt busreizen in naar zowel thuis- als uitwedstrijden van Club Brugge KV.

© copyright BZL12. Alle rechten voorbehouden.