Even geduld...

 
DE SPORTOASEVrijheidweg 9, Tongeren
CONTACT:info@BZL12.be

BZLPunten uitwedstrijd pas na de match bekend

07/03/2022
puntentelling

 

Bij wedstrijden met een beperkt aantal tickets (de vraag overtreft het aanbod), worden de tickets verdeeld volgens een puntenranking, ons opgelegd door de supportersfederatie en deze is voor alle erkende supportersclubs uniform. Het systeem berust op het principe van de trouwe ‘meereizende’ supporter. Ga je regelmatig wedstrijden live kijken, heb je voorrang op de personen die minder aanwezig zijn. Dit is niks nieuws.

Lees er hier alles over.

 

Wat is er gewijzigd?

Vanaf 1 januari 2022 wordt de waarde die de federatie aan een uitwedstrijd toekent, pas bekend gemaakt NA de betreffende wedstrijd. De punten worden dus ook pas vanaf maandag na de uitwedstrijd bijgeteld bij je totaal.

De federatie heeft dit beslist om te vermijden dat leden hun deelname enkel beslissen op basis van het aantal punten dat toegekend werden aan de uitwedstrijd en niet, zoals het eigenlijk zou moeten, omdat ze de wedstrijd graag écht willen bijwonen.

Het komt erop neer dat wie graag gaat en wil gaan voor de wedstrijd, geen verschil zal voelen, maar wie zijn deelname enkel laat afhangen van de punten, nu eens zal moeten gokken en dit ook eens kan tegenvallen.

Om een voorbeeld te geven, zijn onlangs de punten voor Eupen opgewaardeerd van 1 naar 3 punten.

Voor Seraing werden 5 punten toegekend.

 

Concreet betekent dit dat we bij onze communicatie betreft een uitwedstrijd steeds NTB (nog te bepalen) moeten plaatsen bij ‘waarde federatie’. Na de wedstrijd wordt dit dan aangepast naar de juiste toegekende waarde.

In je eigen puntentotaal kan je vanaf maandag of ten laatste dinsdag na de wedstrijd steeds je juiste punten raadplegen, als je inlogt op de site van de federatie.

 

 

OVER BZL

Blauw-Zwart Limburg (roepnaam BZL) is een erkende supportersclub van Club Brugge KV. Binnen de overkoepelende supportersfederatie zijn wij supportersclub Tongeren, met aansluitingsnummer 12. BZL legt busreizen in naar zowel thuis- als uitwedstrijden van Club Brugge KV.

© copyright BZL12. Alle rechten voorbehouden.