Even geduld...

 
DE SPORTOASEVrijheidweg 9, Tongeren
CONTACT:info@BZL12.be

Conference LeagueInfo FC Lugano

24/10/2023
lugano away

 

Ben jij één van de meer dan 2.000 supporters die naar Zürich trekt voor de wedstrijd tegen FC Lugano?

Bereid je dan goed voor met onderstaande info en beleef een zorgeloze trip!

 

Verzamelplaats

 

Verzamelen op de dag van de wedstrijd gebeurt donderdag op de Hirschenplatz. Niet zo heel groot, maar de plaats in het centrum van de oude stad heeft zichzelf zeker al bewezen als ontmoetingsplaats voor voetbalfans van over de hele wereld. Er zijn diverse restaurants en pubs in de nabije omgeving.

De fans die de verplaatsing met de bus doen, worden afgezet aan de dropzone “Stampfenbachstrasse 32”,  dit is in de directe buurt van Hirschenplatz.

Daarna rijden de bussen leeg door naar hun voorziene parkeerplaats nabij het Letzigrundstadion (“Bienenstrasse”). Daar blijven ze dan staan tot na de wedstrijd.

 

Kom je met de wagen? Dan moet je weten dat Zürich geen autovriendelijke stad is. Er zijn geen parkeerplaatsen voor auto’s bij het stadion, al bevinden er zich wel enkele parkeergarages in de buurt. Met het openbaar vervoer neem je tramlijn 2 of 4.

 

Afhalen ticket

 

 • ALLE supporters worden in de loop van de dag verwacht aan de fanzone (Hirschenplatz).  Daar zullen de tickets worden verdeeld door de supportersfederatie.
 • De ticketafhaling gebeurt INDIVIDUEEL én OP VERTOON VAN JE EIGEN IDENTITEITSKAART
 • Je kan je ticket afhalen tussen 11u en 16u30, in hotel “Platzhirsch”, net om de hoek van het plein “Hirschenplatz”

Adres Hotel Platzhirsch : Spitalgasse 3, 8001 Zurich

 • De supportersfederatie zal de ticketverdeling organiseren aan 5 afhaaltafels in het hotel.  Elke tafel zal een aantal supclubs bedienen (de nummer van de supportersclub zal aangeduid zijn aan de tafels). Schuif aan de juiste tafel aan, aub.

De leden van Tongeren schuiven aan de tafel aan met clubnummer 12!

 • Indien je door onvoorziene omstandigheden niet tijdig geraakt aan de ticketverdeling, dien je te verwittigen op een van de volgende contactnummers:

 

    •      Philip Goeminne : +32 497 45 63 57
    •      Kristof Huysveld : + 32 478 22 64 89
    •      Yorben Cauwelier : +32 492 83 78 24
    •      Sofie Werbrouck : + 32 473 64 63 40
    •      Nathalie Baes : + 32 498 46 51 10
    •      Frederik Van Eenoo : + 32 477 47 94 29

 

Het heeft geen zin het bestuur van je supportersclub te contacteren, enkel de contactnummers hierboven zijn beschikbaar voor het niet kunnen afhalen van je ticket !!

Je ticket niet komen ophalen op het afhaalpunt kan enkel omwille van grondige onvoorziene omstandigheden en niet gewoon omdat je geen zin hebt om tot daar te komen.  De federatie kan je reden weigeren.

 

HOE GERAAK JE AAN HET STADION?

 

Dat kan in eerste instantie te voet voor wie dat wil. Hou rekening met minimaal een uurtje stappen. De politie voorziet begeleiding op verschillende punten om op een correcte manier aan het stadion te komen.

Van aan de verzamelplaats, kan je ook met het openbaar vervoer aan het stadion geraken. Dan neem je tramlijn 2 of 4.

 

Plan: Te voet naar het stadion

Plan: Met de tram naar het stadion

 

LETZIGRUND

 

In Letzigrund, het stadion van FC Zürich & Grasshopper Club Zürich, is er plaats voor zo’n 30.000 toeschouwers. Door de grote afstand tussen Lugano en Zürich verwacht men donderdagavond uiteraard slechts een duizendtal thuisfans.

De poorten van het bezoekersvak, te bereiken via Sector D, worden geopend om 17u15. Hou er rekening mee dat er geen lockers aanwezig zijn en rugzakken of handtassen niet zijn toegelaten. Er is ook geen alcohol verkrijgbaar in het stadion en betalen is enkel mogelijk met de bankkaart.

 

 

Bron:  clubbrugge.be & supportersfederatie.be

 

 

OVER BZL

Blauw-Zwart Limburg (roepnaam BZL) is een erkende supportersclub van Club Brugge KV. Binnen de overkoepelende supportersfederatie zijn wij supportersclub Tongeren, met aansluitingsnummer 12. BZL legt busreizen in naar zowel thuis- als uitwedstrijden van Club Brugge KV.

© copyright BZL12. Alle rechten voorbehouden.