Even geduld...

 
DE SPORTOASEVrijheidweg 9, Tongeren
CONTACT:info@BZL12.be

Jupiler Pro LeagueGeen bezoekende fans

02/08/2021
Awaydays

 

Tot nader order geen bezoekende fans toegelaten!

 

Bericht van de supportersfederatie:

 

Er gaan momenteel allerlei wilde geruchten de ronde betreffende het kunnen bijwonen van uitwedstrijden door de Clubsupporters en hun supportersclubs.

Hier is echter niets van waar.

Het enige echte concrete en officiële nieuws dat we hierover kunnen geven is het volgende:

(= officiële reactie van De Heer Van Bever, Head of Communication van de Pro League aan Belgian Supporters, het verbond van supportersfederaties van prof- en amateurclubs)

“Het uitgangspunt is steeds geweest, dat zo lang er maatregelen zijn, er geen bezoekende fans toegestaan zullen worden.

Dit is ook het geval bij het gebruik van het Covid Safe Ticket. Om verschillende redenen.

Het gebruik van het Covid Safe Ticket zal een enorme logistieke operatie worden. Het is geen toeval dat festivals de stekker er uit trekken.

Het is de thuisclub die als organisator verantwoordelijk is voor de individuele controle van elke bezoeker. Dit opleggen aan én controleren van elke thuissupporter is al een enorm, weinig evident werk. Dat opleggen aan bezoekers, nog veel minder. Het zal al niet makkelijk zijn om een thuisfan de toegang te ontzeggen, indien niet in orde. Voor een bezoekende supporter die met de combiregeling via bus naar het stadion komt, wordt dat nog veel moeilijker. Het risico lopen dat een deel niet in orde zou zijn en dan op de bezoekersparking de wedstrijd moet “volgen”, is voor de politiekorpsen (terecht) een te groot veiligheidsrisico.

Laat ons eerst focussen op de zo goed en groot mogelijke terugkeer van de thuisfans. Zodra de maatregelen afgelopen zijn, zullen de uitfans hun plaats terug kunnen innemen.”

 

Wanneer er verder concreet nieuws is, zal hierover verder gecommuniceerd worden door Club Brugge KV, de supportersfederatie of je supportersclub.

 

 

OVER BZL

Blauw-Zwart Limburg (roepnaam BZL) is een erkende supportersclub van Club Brugge KV. Binnen de overkoepelende supportersfederatie zijn wij supportersclub Tongeren, met aansluitingsnummer 12. BZL legt busreizen in naar zowel thuis- als uitwedstrijden van Club Brugge KV.

© copyright BZL12. Alle rechten voorbehouden.