Even geduld...

 
DE SPORTOASEVrijheidweg 9, Tongeren
CONTACT:info@BZL12.be

Jupiler Pro LeagueEnkel thuissupporters

24/01/2022
Thuissupporters

 

De Pro League en haar clubs zijn blij vanaf vrijdag opnieuw supporters te kunnen ontvangen in de voetbalstadions. De coronabarometer die werd ingevoerd door het Overlegcomité laat in fase rood een heropening toe voor 70 procent van de stadioncapaciteit. Voorlopig blijft een drankverbod van kracht en zijn de stadions enkel geopend voor thuissupporters.

 

Zonder supporters is voetbal geen feest. De Pro League juicht dan ook toe dat het Overlegcomité het licht op groen heeft gezet voor een terugkeer van de fans. Vanaf vrijdag kan opnieuw 70 procent van het stadion gevuld worden. De clubs moeten ervoor zorgen dat de supporters evenredig verdeeld worden over de tribunes. Mondmaskers en de coronapas zijn nog steeds verplicht.

De Pro League neemt zelf ook begeleidende maatregelen. Zo zullen voorlopig enkel de thuissupporters naar de wedstrijden van hun favoriete team kunnen gaan. Bezoekende supporters moeten nog even geduld oefenen. Onze clubs beperken op die manier het risico op coronabesmettingen, omdat er geen busreizen plaatsvinden. De bezoekersvakken kunnen wel gebruikt worden om de eigen fans een plekje in het stadion te geven. Dat maakt maximale spreiding nog iets makkelijker.

Om ervoor te zorgen dat de mondmaskerplicht zo goed mogelijk nageleefd wordt, zal het ook nog niet mogelijk zijn om drank te nuttigen in de tribunes. De Pro League dankt de bevoegde instanties voor het vertrouwen en neemt haar verantwoordelijkheid om de wedstrijden in de meest veilige omstandigheden te laten plaatsvinden.

 

Bron: proleague.be

 

 

OVER BZL

Blauw-Zwart Limburg (roepnaam BZL) is een erkende supportersclub van Club Brugge KV. Binnen de overkoepelende supportersfederatie zijn wij supportersclub Tongeren, met aansluitingsnummer 12. BZL legt busreizen in naar zowel thuis- als uitwedstrijden van Club Brugge KV.

© copyright BZL12. Alle rechten voorbehouden.